torsdag 29. oktober 2009

Da setter vi i gang folkens!

Søndag, 22.30 kenyansk tid, trillet bilene inn på Tomta. Dette skal være vårt hjem, for de neste 5 månedene. Det er et stort område, og ettersom mørke hadde lagt seg, var det ikke så lett å få oversikt over Tomta. Men en ting hadde vi bestemt oss for: Et bad i bassenget måtte te for å kjøre Kenya oppholdet i gang! Håkon, Andreas og jeg, skiftet om, og hoppet i det. Deilig og forfriskende! Men det hadde vært en lang dag, og man kjente nå at senga fristet. Vi var blitt innkvartert på det gamle internatet, og jeg og håkon havnet på samme rom. Det var en deilig følelse, å omsider kunne legge seg ned mot hodeputa.

Mandag morgen startet vi rett på, med program fra morgenen av. Det var en spennende skole dag, med mye informasjon, og vi fikk blant annet et innblikk i hva slags kulturforskjeller som nå vil vente oss i månedene fremover. På programmet var det også lagt inn en tur nedom den evangeliske kirken, med en liten ”briefing” i det arbeidet de driver rundt om i Nairobi. Mens vi ventet på skyss, klarte jeg selvsagt å pådra meg en liten skade i foten, i et lite stunt på runsa/husken/dissa. Men tror nok ikke det er verre enn at det går over på noen dager. Vi rakk også en ”rask” tur innom et shoppingsenter, før vi vendte nesen hjemover, for en rolig kveld på Tomta, med litt tid til å bli bedre kjent på området.

Hujambo! Habari gani? Tirsdag fyrte vi i gang med første swahili-kurs. Det var utrolig kjekt og vi lærte en del gode ord og setninger. Vi er nok fortsatt bare på turistfraser, men det er moro å ha kommet litt i gang! Ellers var dette en dag, fylt med mye undervisningen. Men vi hang fint med, ettersom det var mye spennende og interessant vi fikk innblikk i. Utenom undervisning slappet vi bare av på tomta å koste oss! Dagen ble avsluttet med et lærerikt fotokurs som ble holdt av Øyvind S. Tror det skal komme gått til nytte utover i oppholdet. Det er utrolig mange flotte og spennende motiver. Skal prøve å legge ut litt etterhvert, men har ikke fått tatt så mange bilder enda (Takk til Helene for lån av bilder!)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar